lördag 12 januari 2013

En docka med ett kön


Har letat efter en docka till Antonio. Vill ha en hård kropp, ingen tygkropp. Har bara hittat med tygkropp och de som inte har tygkropp har varit fula. Vet ej vad de fina med hårda kroppar kostar.

Idag tog jag med Antonio och syster på heldag med temat: ”Vart vill du åka nu”.

Vi har varit på second hand, loppis, Dollarstore, IKEA, Mio, Chilli och lilla leklandet/lekplatsen på parkeringsplan i ESC. Sen var jag trött på att dra ur och sätta Antonio ur/i bilbarnstolen, samt fälla ihop barnvagnen för att gå in i bakluckan och sen ut igen och fälls upp. Ni fattar. Det var inte bara att åka runt. Det var ett misson varje gång vi skulle iväg eller stannade.
Vi åkte först till Läkarmissionen på Bäckby. Var inte ute efter något speciellt, ville mest titta på allt. Hittade där en docka med hård kropp och ett kön. Perfekt! Armar, ben och huvud går att vrida. Materialet är jättefint. Dockan har verklighetstrogna detaljer så som knubblår och en navel som nyfödda har.  Den kostade 55kr.

Tyvärr är det målat med bläck på den. Övriga fläckar går nog bort. Ska rengöra den i morgon.
 
Här är den stora fläcken i bläck. Även i stjärtskåran är det målat. Vet inte hur man får bort sånt. Någon som kan ge lite tips? Övriga fläckar vet jag att jag kommer få bort med lite tålamod och olika medel.


________________________________________________________________
UPPDATERING 2013-01-13
Slängde iväg en kommentar till en loppisblogg jag läser, finns även i min länklista här till höger.

Jag frågade om fläcken av bläck som finns på dockan:
Köpte en fin docka idag på Läkarmissionen Bäckby. 55kr. När jag kom hem såg jag alla fläckar. Går nog att få bort. Men på ryggen är det målat med bläck. Hur gör jag? Finns bilder på min blogg där det syns tydligt. Titta på sista bilden: (skrev länken)
Har för mig du tipsat om basiron eller vad det hette, finnmedel, men det har jag inte hemma. Finns det nå annat knep. Vänder mig till dig för du är ju expert i ämnet;)

 
Svar:Hej Marlene! Det var länge sedan jag var inne på läkarmissionen! Det är en EFFE-docka från ca 1980 (tror jag ) som du har fått tag i , bra kvalitet, det ska mycket till innan den går sönder :) Det var stioxyl, medel mot acne som jag tipsade om förut mot bläckfläckar på dockor. Tyvärr har de slutat att sälja det! Jag har frågat på en massa apotek, men har inte hittat någon ny tub. I en städ/rensardag hemma har jag förlagt min egen tub, hittar den inte någonstans, såå irriterande, jag har letat överallt! Det finns liknande medel på apoteken, men jag tycker inte de funkat riktigt lika bra, men hör efter där och tala om att du ska ha det till blekmedel så kanske de kan komma med något liknande, eller om du har tur och någon bekant kan ha stioxyl hemma :) Lycka till! obs! ibland får det ligga länge och verka på fläcken, men till slut har det bleknat bort. (hittar jag min tub kan jag hojta till så kan du få lite av mig :)

Loppis Entusiasten


15 kommentarer:

  1. Hej! Har en exakt likadan docka kvar från när jag var liten(min är dock en pojkdocka) också målat lite BLÅ bläck på. Försökt flera gånger att tvätta bort men det är mer eller mindre omöjligt tror jag tyvärr då jag aldrig lyckats på något vis. Lyckas du vore det kul att få ta del av tipsen! :)

    SvaraRadera
  2. Hihi har både en flick och pojkdockan sedan jag var liten ( är 35 ) prova aceton det borde absolut ta bort bläcket.. Grabben min hade målat ett porträtt i bokhyllan med bläck och det gick iaf bort med aceton. // mia

    SvaraRadera
  3. Är rädd att aceton förstör ytan på dockan. Vågar inte...

    SvaraRadera
  4. Mirakelsvamp! Nästan allt går bort med en mirakelsvamp, värt att prova! :-)

    SvaraRadera
  5. Vilken fin docka! Tycker som du att det är svårt att hitta fina, många har så konstiga ansiktsuttryck, ser sminkade eller ler på ett sätt som bebisar inte gör. den här ser ju mer verklig ut!

    SvaraRadera
  6. Prova vanliga våtservetter, man blir förvånad. Dem tar bort det mesta.

    SvaraRadera
  7. Mia och Ängla. Har testat handsprit och aceton. Tog bilder för tänkte visa er i bloggen.
    Med handspriten hände ingenting. Var som att smörja in dockan med babyolja.
    Aceton tog jag på en topps och gnuggade försiktigt på ett ställe och som jag misstänkte hände inget förutom att ytan blev ruggig.

    Kram till er båda och tack för att ni försökte hjälpa mig=)

    SvaraRadera
  8. Testa en mirakelsvamp, har du ingen så ska jag in till Västerås imorgon :-) Du får gärna ta en av mig :-)

    SvaraRadera
  9. Maila mig på marlenezufic@hotmail.com

    SvaraRadera
  10. Hej.
    Jag har sökt efter den dockan som du hitt, då jag har pojken i den modellen. Jag har sökt efter den då jag jätte gärna vill veta var den är gjord och /eller vilket företag som gort den även vad det står på märket vid ryggen uppe i nackslutet?
    Är jätte nyfiken vad för info du har om denna dockan.
    Med vänlig hälsning, Linda Lindroth

    Kramhajen@yahoo.se

    SvaraRadera
  11. Hej Marlene! Nu hittade jag ditt gamla inlägg när jag googlade på annat :)Hur gick det med bläckfläckarna på dockan? Konstigt nog så tar acnecremen bort sådant som bläck som krupit ner långt i gummit där inte ens aceton biter. Det är som att krämen kryper ner i gummit och bleker bort det.Jag är så nyfiken hur det gick, kanske har du haft det i något inlägg som jag missat eftersom jag slarvat med bloggläsning så ofta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gick inte bort helt enkelt. Provade allt. Nu ligger dockan i
      förrådet och väntar på att Antonio ska komma i en ålder/period där han vill leka med dockor. Andra saker jag har i förrådet är en gunghäst, en docksäng och bäddsett till det. Lite retro dockkläder. Men just nu leker han med bilar.

      Radera
  12. Hej! Prova hårspray. Jag fick ett tips när min dotter hade ritat med bläck penna och tusch penna på mitt vita köksbord och även på väggen. Så jag provade det och fläckarna försvann. Syns lite på väggen, men det hann suga in så fort. men har provat spraya en gång till lite senare och då försvann ännu mer.
    Fin blogg förresten. Kram på dig

    SvaraRadera